Bindmiddelen

Bindmiddelen

Bindmiddelen

In het assortiment van de Aarlese Bouwmaterialen treft u zand, grind en produkten aan van o.a. Knauf, Enci en Metzger. Hieronder zijn enkele producten uitgelicht.

ENCI

ENCIVerpakt of in bulk biedt ENCI de klanten een breed gamma kwaliteitsvolle genormaliseerde cementen. Voor specifieke toepassingen ontwikkelen zij voor u bindmiddelconcepten op maat. Alle ENCI cementen zijn voorzien van een productcertificaat en een CE-conformiteitscertificaat.
Cement is een universeel bouwmateriaal dat wordt toegepast in de woningbouw, de utiliteitsbouw, de wegenbouw en andere infrastructuurwerken. Bijna alle bouwwerken beginnen én eindigen met cement; bij de start voor funderingen van beton tot en met de afwerking. ENCI biedt volgende productoplossingen aan.

Portlandcement:

dit cement wordt onder meer toegepast bij het fabriceren van betonproducten en in stortklaar beton wanneer het kort na het storten ontkist moet worden.

Portlandvliegascement:

door zijn universele karakter kan dit type cement bijna overal in de bouw toegepast worden.
een zeer breed gamma cementen samengesteld met een hoog aandeel kwaliteitshoogovenslak. Cementen uit dit gamma worden toegepast omwille van de specifieke eigenschappen zoals onder andere bestandheid tegen sulfaten en andere agressieve stoffen en lage hydratatiewarmte-ontwikkeling.

Metselcement:

Metselcement heeft een groot watervasthoudend vermogen dat, in combinatie met de ingebouwde luchtbelvormer, een prettig verwerkbare metselspecie oplevert. De species zijn stabiel en leveren een duurzaam metselwerk op.
De productinfobladen geven u per cementtype een overzicht van de samenstelling, de mechanische en fysische eigenschappen, de speciale kenmerken en de toepassinsgebieden.
De meeste cementen worden zowel verpakt als in bulk geleverd

CBR Wit

Wit cement dankt zijn witheid aan zijn natuurlijke grondstoffen, waarbij wit krijt het belangrijkste element is. Het wordt ontgonnen in het zuiden van België in één van de zuiverste afzettingen in Europa.
Door het gebruik van de zuivere natuurlijke grondstoffen en een nauwkeurig gestuurd productieproces krijgt men een helder wit cement.
De fysische eigenschappen van wit cement zijn dezelfde als deze van grijs cement maar zijn witte kleur maakt het uitermate geschikt voor witte en gekleurde mortel en beton met esthetische meerwaarde. Bovendien wordt de helderheid gewaardeerd voor gebruik in betontoepassingen voor de veiligheid in het wegverkeer, de scheepvaart en op vliegvelden.
Het CBR Wit productportfolio omvat volgende witte cementen:
Wit portlandcement: verkrijgbaar in verschillende sterkteklassen. De productreeks is geschikt voor algemene en specifieke toepassingsen.
Wit portlandkalksteencement: samengesteld uit witte portlandklinker en kalksteen. Het is geschikt voor de meest gebruikelijke toepassingen.
TIOCEM®: cement met TXActive tecnologie. TIOCEM® zorgt voor de afbraak van vervuilende stoffen door geïntegreerde fotokatalyse.

Klik hier om de website van ENCIER te bezoeken

cement

Innovatieve bouwhulpstoffen

MetzgerMetzger produceert al ruim 100 jaar onder eigen naam innovatieve bouwhulpstoffen. Deze producten vinden hun toepassing bij nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Ze worden onder andere gebruikt door aannemers, klusbedrijven en gespecialiseerde applicateurs, zoals stukadoors, tegelzetters, voegers, metselaars, gevelspecialisten, sanitair- en cv-installateurs en dakdekkers.

Metzger levert op dit moment een totaalassortiment met zo’n veertig verschillende producten. Kenmerkend voor het assortiment is dat het compact is en een oplossing biedt voor vele bouwklussen.
Onze producten zijn ingedeeld naar vier categorieën: voorbereiden, verbeteren, herstellen en beschermen. Elke categorie heeft een eigen kleur die doorgevoerd is in de verpakking van de desbetreffende producten. Dit kleurgebruik zorgt voor herkenning en een duidelijk overzicht in de productschappen.

Klik hier om de website van Metzger te bezoeken.

 

Cement

Knauf

Gipspleisters

Gipspleisters hebben Knauf van bij haar ontstaan de reputatie gegeven die het verdient. Door trouw te blijven aan haar tradities en door innovatie en kwaliteit centraal te stellen, kan Knauf nu een compleet assortiment gipsen aanbieden voor elk gebruik. Dit rijke gamma is het resultaat van een constante evolutie van het merk in functie van de behoeften van de vaklui. Enkele producten uit ons assortiment uitgelicht:

Schuurband

Eenlagig schuurgips voor handmatige verwerking in binnenbereik op gangbare stenen ondergronden en pleisterdragers.

Geelband

Eenlagig hechtschuurpleister voor handmatige verwerking in binnenbereik op alle gangbare stenen ondergronden, met inbegrip van beton.

Goldband
Hoogwaardig, eenlagig pleister voor binnenwanden en plafonds. Handmatige verwerking op alle droge, ruwe en zuigende ondergronden.

Klik hier om de website van Knauf te bezoeken.